MIA's 2022

Stromae is de grote favoriet voor de komende editie van de Music Industry Awards (MIA's). In totaal werd de Brusselaar liefst negen keer genomineerd. Ook Angèle staat met zeven nominaties - evenveel als vorig jaar - bovenaan de favorietenlijst. Ook STIKSTOF en Zwangere Guy maken kans op een award.

De genomineerden werden woensdag bekendgemaakt door VRT en VI.BE - het steunpunt voor artiesten en de muzieksector. In totaal werden er 29 verschillende groepen en artiesten genomineerd, waaronder ook een aantal Brusselaars.

Brusselse favorieten

Stromae is de grote favoriet deze editie, met negen nominaties in de publiekscategorieën 'Album', 'Pop', 'Solo man', 'Hit van het jaar' en in de sectorcategorieën 'Artwork', 'Auteur/componist', 'Live act', 'Producer' en 'Videoclip'.

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul sluiten nauw aan met acht nominaties. Nadien volgt Angèle: zij maakt zeven keer kans op een MIA, in de publiekscategorieën 'Album', 'Pop', 'Solo vrouw', 'Hit van het jaar 2022' en in de sectorcategorieën 'Artwork', 'Auteur/Componist' en 'Muzikant'.

Zwangere Guy maakt kans op een award in de categorie ‘Hip Hop’ en ook Stikstof haalde twee nominaties binnen: een in de categorie ‘Hip Hop’ en een in de categorie ‘Nederlandstalig’.

Veel vrouwelijke nominaties

Opvallend deze MIA-editie: verschillende vrouwelijke artiesten maken kans op meerdere MIA’s, zowel in de publieks- als in de sectorcategorieën. Naast Angèle en Charlotte Adigéry (samen met Bolis Pupul) staan ook BLUAI, Pommelien Thijs en CAMILLE in de toplijst qua nominaties.

Daarnaast maken onder andere Sylvie Kreusch, Charlotte de Witte, Coely, Dana Winner, BLUAI, Margriet Hermans, Stefanie Mannaerts en Selah Sue kans op een MIA.

Hoe kan je stemmen?

Het publiek kan van woensdag 30 november tot en met zondag 11 december via mias.be stemmen voor hun favoriet in de categorieën ‘Album’, ‘Alternative’, ‘Dance’, ‘Doorbraak’, ‘Groep’, ‘Hiphop’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo Vrouw’, ‘Solo Man’, ‘Vlaams populair’ en ‘Hit van het jaar 2022’.

De MIA's worden uitgereikt op donderdag 26 januari 2023 in Paleis 12. Je kan de show live volgen op Eén.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Muziek , Angèle , Stromae , Zwangere Guy , STIKSTOF , mia's

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni