Angèle wint Franse Music Award als 'vrouwelijke artiest van het jaar'

© rv
| De Belgische zangeres Angèle is verkozen tot Franstalige vrouwelijke artiest van het jaar op de NRJ Music Awards.

De Brusselse zangeres Angèle, bekend van de hits op haar album 'Brol', is verkozen tot Franstalige vrouwelijke artiest van het jaar op de NRJ Music Awards. Die werden voor de 21e keer uitgereikt in het Franse Cannes. Het nummer 'Tout Oublier', dat Angèle samen met haar broer Roméo Elvis opnam, werd ook nog eens verkozen tot Franstalig nummer van het jaar.

De Brusselse zangeres Angèle is 23 en brak vorig jaar helemaal door met haar album 'Brol', met onder meer de hits 'Je Veux Tes Yeux' en 'Balance Ton Quoi'. Afgelopen vrijdag bracht ze haar nieuwe plaat uit: 'Brol: La Suite', letterlijk het verlengstuk van het debuutalbum. Ze is op twee jaar tijd uitgegroeid tot een rolmodel voor veel jongeren en heeft meer dan twee miljoen volgers op Instagram.

Angèle sleepte overigens nog een award in de wacht, voor het nummer 'Tout Oublier' dat ze uitbracht met haar broer, de rapper Roméo Elvis. Broer en zus waren ook genomineerd voor 'Duo van het jaar', maar grepen naast die award.

Op de NRJ Music Awards in Cannes ging de award voor Franstalige mannelijke artiest van het jaar naar de Franse zanger M. Pokora. Ed Sheeran werd verkozen tot internationale mannelijke artiest van het jaar. Bij de vrouwen ging die prijs naar de Amerikaanse Ariana Grande.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?