Atomium en Design Museum Brussels weer elke dag open

© Photonews
| Het Atomium en het Design Museum Brussels zullen voortaan weer elke dag van de week open zijn, net als voor corona.

Het Atomium en het Design Museum Brussels zullen voortaan weer elke dag van de week open zijn, net als voor corona. De twee culturele instellingen die op de Heizel op een boogscheut van elkaar liggen, willen zo een antwoord bieden op de stijging van hun bezoekersaantallen en de terugkeer van buitenlandse toeristen.

Zowel het Atomium als het Design Museum Brussels merkt dat het culturele leven begint te hernemen. Ondanks coronabeperkingen bereikten de twee instellingen tijdens de zomer de helft van het aantal bezoekers in vergelijking met 2019, voor de coronacrisis dus.

De twee instellingen merken vooral een toename van het aantal Franse en Duitse bezoekers. Om in te spelen op de toenemende vraag van het buitenlandse publiek openen het Atomium en het Design Museum Brussels vanaf oktober ononderbroken hun deuren. Ze keren zo terug naar de openingsuren van voor maart 2020. Dat is wat vroeger dan verwacht. In september gaf het Atomium nog aan begin 2022 voltijds te willen heropenen.

In het Atomium is nog tot het einde van het jaar de digitale installatie ID#2021-Symbol te zien, een licht- en geluidsvoorstelling die de bezoeker doorheen de bollen leidt. In het Brusselse designmuseum loopt de expo Crush. Onverwachte ontmoetingen tussen design en kunst. Die toont leuke verbanden tussen plastic designvoorwerpen en kunstwerken van het Museum van Elsene. 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?