Belgische zanger Art Sullivan overleden op 69-jarige leeftijd

© Photonews

De Belgische zanger Art Sullivan is overleden in de nacht van donderdag op vrijdag, op 69-jarige leeftijd. Dat maakte de hoofdredacteur van Le Soir Magazine vrijdag bekend. De Franstalige Brusselaar, geboren als Marc Liénart van Lidth de Jeude en via moederskant familie van koningin Mathilde, kende vooral in de jaren 1970 succes in Frankrijk, Canada, Duitsland en Portugal. Hij verkocht meer dan tien miljoen platen.

Zijn bekendste nummers zijn "Ensemble", "Adieu sois heureuse" of "Donne Donne moi". Sullivan was met zijn muziek succesvoller in het buitenland dan in eigen land. Aan het eind van de jaren 1970 trok hij naar de VS waar hij televisieprogramma's produceerde. De opkomst van de CD blies zijn oeuvre nieuw leven in, waarna hij ook opnieuw ging optreden.

Art Sullivan overleed aan pancreaskanker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?