Brusselse modeontwerper wordt artistiek directeur bij Azzaro

© Olivier Theyskens via Facebook

De Brusselse modeontwerper Olivier Theyskens wordt de nieuwe artistiek directeur van het Franse luxemerk Azzaro. Theyskens zal zijn eerste collectie onthullen tijdens de Parijse Haute Couture week in juli.

In een persbericht van het modehuis zegt Theyskens vereerd te zijn om zijn visie te mogen overbrengen bij het legendarische merk "waar vrijheid en plezier altijd fundamentele waarden blijven". CEO Gabriel de Linage rekent op het "talent, de ervaring en de creatieve visie" van Theyskens om het modehuis "spirit en glinstering" bij te brengen.

Theyskens studeerde aan de Brusselse modeacademie La Cambre. Met zijn eerste eigen werk liep hij snel in de kijker toen superster Madonna in 1998 een van zijn designs droeg tijdens een Oscar-uitreiking. Nadien verdiende hij zijn pluimen bij verschillende grote modehuizen, waaronder Nina Ricci, Theoty en Rochas. In 2006 ontving hij de prestigieuze CFDA Award.

Geschiedkundige invloeden

De modeontwerper staat erom bekend historische invloeden in zijn stuks te verwerken. Er wordt verwacht dat er in de nieuwe collecties ook ruimte zal zijn voor een beetje geschiedenis in de kleding. “Er is iets aan de stijl uit de jaren 60 en 70 die een ode breng aan vrouwelijke sensualiteit”, zei hij, subtiel verwijzend naar de plannen om het Azzaro-erfgoed te respecteren in zijn hedendaagse kijk op het label.

Azzaro werd in 1967 opgericht en heeft van aansluitende jurken een handelsmerk gemaakt. De voorbije jaren spartelde het zich doorheen heel wat moeilijkheden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?