BRUZZ selects: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
11/12/2021

BRUZZ houdt je ook hartje winter op de hoogte van de verschillende evenementen die dit weekend in Brussel gehouden worden. Een filmfestival op verschillende plaatsen in Brussel, een optreden van de Brusselse choreografe Lisa Vereertbrugghen en een vermaard jazzmuziekfestival vallen op. Maar ook winterpret in alle wijken is een uitgelezen manier om het kille winterweer te omarmen. Ook een boeiende rondleiding in de buurt van het station Schaarbeek zit in het pakket.

VOORSTELLING

Tot zaterdag 11 december organiseert de Beursschouwburg 'Disquiet'. Dit is een voorstelling van de Brusselse danseres en onderzoekster Lisa Vereertbrugghen. Ze doet al enkele jaren onderzoek naar hardcore techno dansstijlen, wat resulteerde in een solovoorstelling in de Beursschouwburg. Vereertbrugghen is geboren in 1986. Sinds 2014 doet ze onderzoek naar hardcore techno-dansstijlen via verschillende formats: performances, lecture-performances, performance-installaties en publicaties. Haar werk is tentoongesteld in verschillende Europese steden, waaronder Stockholm.

DISQUIET
10/12 > 11/12
Beursschouwburg

www.beursschouwburg.be

MUZIEKFESTIVAL

De Stad Brussel zal vibreren op het ritme van het winterse Brussels Jazz. Er is een zeer gevarieerd programma gepland met grote namen uit de Belgische jazzscene. Het festival is volledig gratis dankzij de steun van diverse partners. Maar registratie op de website is verplicht. Ontdek het volledige programma op www.brusselsjazzweekend.be

BRUSSELS JAZZ
11> 12/12
Verschillende locaties in Brussel

www.brusselsjazzweekend.be

20180528 Brussels jazz weekend
© Facebook/Brussels Jazz Weekend

Film Festival

Cinemamed organiseert op 11 december het Brussels Mediterraans Film Festival in het Paleis, l'Aventure, Bozar en verschillende andere locaties in Brussel. Dit evenement, dat al op 2 december van start is gegaan, wil de multiculturele rijkdom van België en Brussel laten zien, tussen Noord en Zuid, en van bevolkingsgroepen van diverse afkomst. Een jury bestaande uit grote namen uit de filmindustrie zal een keuze maken uit de films in de officiële competitie en vervolgens de hoofdprijs van 5000 euro toekennen. Voor wie er niet bij kan zijn, is Cinemamed beschikbaar op het sooner.be-platform, voor 3,99 euro of 14,99 euro voor het volledige aanbod.

CINEMAMED
11/12,
Verschillende locaties in Brussel
www.cinemamed.be

1778 cinemamed SOUAD - 1
© Cinemamed | Cinemamed SOUAD.

WINTERFEEST

In samenwerking met verschillende verenigingen en de stad Brussel organiseert Winter Pop verschillende feesten in verschillende wijken. Winter Pop is een rondreizend dorp dat de goede sfeer van winterplezier zal ademen. Er zijn verschillende verrassingen gepland, vooral voor kinderen, zoals een hele reeks leuke en creatieve activiteiten. Concerten, dansen, koren en verschillende inwijdingen zullen ook op de agenda staan om zo het kerstfeest nog mooier te maken.

WINTERPOP
10 > 12/12,
Verschillende locaties in Brussel
www.winterpop.plaisirsdhiver.be

winterpop.jpg
© Winterpop | Winterpop in Brussel.

RONDLEIDING

Heb je wat vrije tijd over en weet je niet wat je moet doen? Claudine Huyghe en Mireille Willems, twee Brusselse gidsen, nemen je mee op een twee uur durende wandeling voor, door en achter het station van Schaarbeek. Langs de Schaarbeekse Vorming, door de natuur van het Walckierspark en de buurten in de schaduw van het station. De start van de rondleiding is op het Elisabethplein, bij de ingang van Trainworld.

RONDLEIDING
12/12,
Elisabethplein op Schaarbeek
www.brukselbinnenstebuiten.be

640px-schaerbeekstation.jpg
© visit.brussels | Schaerbeekstation

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie