Cinema Palace in de Anspachlaan

| Cinema Palace in de Anspachlaan

Cinema Palace stuurt directeur de laan uit

TZ
© BRUZZ
02/03/2020

Olivier Rey, de algemeen directeur van cinema Palace, is bedankt voor zijn diensten. Dat nieuws is een verrassing na de goede cijfers die vorige week werden bekendgemaakt.

De raad van bestuur van cinema Palace heeft vorige week beslist om vanaf vandaag niet meer samen te werken met zijn algemeen directeur, Olivier Rey. Rey was aan boord sinds 2012, toen de werken voor de herinrichting van de bioscoop aan de Anspachlaan begonnen. Twee jaar geleden gingen de zalen open voor het publiek.

Het nieuws over zijn ontslag is een verrassing, nadat uit de recente bezoekerscijfers van het Vlaams Audiovisueel Fonds bleek dat onafhankelijke bioscopen in Brussel het goed doen. Zo kreeg Palace in 2019 157.000 bezoekers over de vloer, tegenover 85.000 het jaar daarvoor.

Rey bouwde Palace mee uit tot een succesvolle buurtbioscoop, met multidisciplinaire projecten met verschillende partners, waaronder scholen en maisons de quartier waarin er plek is voor Brusselaars uit verschillende gemeenschappen.

Over de reden waarom de samenwerking wordt beëindigd, is nog geen duidelijkheid. De raad van bestuur was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Cinema Palace, Olivier Grey, bioscoop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni