Flagey slaat handen in elkaar met BNP Paribas Fortis om jonge muzikanten te begeleiden

09db79a5-flagey.jpg
© Wouter Van Vaerenbergh/Brussels Philharmonic
| Klassiek concert in het Flageygebouw (archiefbeeld).
© Wouter Van Vaerenbergh/Brussels Philharmonic
| Klassiek concert in het Flageygebouw (archiefbeeld).

De Brusselse culturele instelling Flagey slaat de handen in elkaar met de Frans-Belgische bank BNP Paribas Fortis om jonge muzikanten naar een succesvolle carrière te begeleiden. Dat heeft Flagey gemeld aan persagentschap Belga.

"Door artistieke en financiële ondersteuning te combineren wil het initiatief genaamd 'Flagency' uitgroeien tot een programma voor jong aanstormend talent," aldus de organisatie. "Muzikanten hebben meer dan talent alleen nodig om een plaats te veroveren in de muziekindustrie. Dankzij de artistieke en financiële ondersteuning van Flagency kunnen jonge artiesten zich voluit toeleggen op hun carrière," zegt Flagey over het project.

Maximaal vijf nieuwe Belgische en internationale talenten kunnen rekenen op drie jaar begeleiding binnen het Flagency-programma. Daarbij zal Flagey instaan voor de begeleiding van de artiesten, terwijl BNP Paribas Fortis de financiële expertise en begeleiding moet verzorgen. De bank zal de muzikanten persoonlijk advies geven over gezond financieel beheer, leningen en verzekeringen op maat en internationaal bankieren.

Al vier artiesten geselecteerd

Voor de eerste editie selecteerde Flagey al vier artiesten: Marco Mantovani (pianist, geboren in 1992 in Italië), Arthur Possing (pianist, geboren in 1996 in Luxemburg), Elodie Vignon (pianist, geboren in 1984 in Frankrijk) en Aleksey Shadrin (cellist, geboren in 1993 in Oekraïne, tevens laureaat uit de Koningin Elisabethwedstrijd).

"We zijn enorm blij dat we deze ondersteuning kunnen bieden aan artiesten die op het punt staan om door te breken of de volgende stap in hun carrière te zetten. We kunnen dat mede dankzij de steun van BNP Paribas Fortis, niet alleen op financieel vlak maar ook wat de zakelijke kant van het artiest zijn betreft," aldus Gilles Ledure, algemeen directeur van Flagey.

"Artiesten zijn in de eerste plaats bezig met het creatieve aspect van hun beroep, maar kunnen zeker nog wat advies en hulp gebruiken bij het zakelijke aspect."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?