Groen-parlementslid Lotte Stoops brengt gedichten aan huis in Brussel op Gedichtendag

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Lotte Stoops Groen installatie Brussels Parlement

Wie donderdagavond thuis is, maakt kans op een gedicht aan huis. Op initiatief van Groen-parlementslid Lotte Stoops trekken leden van Groen Brussel vanavond de straat op om gedichten voor te dragen aan de voordeur van willekeurige Brusselaars.

De gedichten zullen allemaal in het teken staan van het jaarthema, natuur. "Met meer groen ontharden we de stad, en met kunst verzachten we de harten van de Brusselaars," aldus Stoops. "Kunst is essentieel. De voorbije twee jaar moest de cultuursector om de haverklap op slot. Met deze actie brengen we kunst op laagdrempelige wijze, in een coronaveilige setting, opnieuw tot bij de mensen. Daarvoor is kunst immers gemaakt."

Steunmaatregelen

Deze week kondigde de Brusselse regering nog een vierde golf aan steunmaatregelen aan voor de cultuursector. Die bestaat uit een premie voor culturele en creatieve organisaties - daarvoor wordt een budget van 2 miljoen euro voorzien - en een premie voor uitzendkrachten uit de culturele sector, waarvoor de regering nog eens 5 miljoen euro uittrekt.

Met de nieuwe steunmaatregelen wil de regering de kunstenaars in Brussel helpen om deze aanhoudende crisis door te komen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?