Joost Fonteyne nieuwe directeur Klarafestival

Artistiek directeur Joost Fonteyne (links) samen met managing director Greet De Graeve en festivalvoorzitter Michel Vermaerke.

Kortrijks cultuurfiguur Joost Fonteyne is de nieuwe artistiek directeur van Klarafestival. Hij komt over van Wilde Westen, de concertorganisatie die hij mee uit de grond stampte.

Na het vertrek van Hendrik Storme naar het Antwerpse cultuurhuis deSingel was Klarafestival op zoek naar een nieuwe person in charge. Meer dan dertig kandidaten uit binnen-, en buitenland solliciteerden voor het postje, maar het was de Kortrijkzaan die aan het langste eind trok.

Fonteyne heeft er een rijke carriere opzitten, vooral in de West-Vlaamse centrumstad. Tot 2008 werkte hij er voor het kunsthuis Buda. Het is al de tweede ex-Buda'er die nu aan de top van een Brussels cultuurinstituut komt. Vorige week werd bekend dat voormalig directrice Agnes Quackels bij het Kaaitheater de touwtjes in handen krijgt.

Joost Fonteyne richte recenter de genreoverschrijdende muziekpool Wilde Westen op. Die ken je vooral als organisator van het winterfestival Sonic City en de Kortrijkse poot van Festival van Vlaanderen. Nu verruilt hij die dus voor een post aan het hoofd van de Brusselse tak, het Klarafestival.

Gedurfd programmeren

Door zijn werk voor Wilde Westen, dat naast klassiek ook jazz, pop, rock en geluidskunst op de affiche plaatst, heeft Fonteyne een erg divers muzikaal smaakpalet. Dat was voor de organisatie een belangrijke motivatie om hem aan te werven.

Ook Klara-nethoofd Chantal Pattyn looft hem voor die uiteenlopende achtergrond "Joost is een avontuurlijke programmator met een heel brede muzieksmaak. Ik wens hem een prachtige tijd toe," zegt ze in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?