| Dit weekend organiseert het Cultureel Centrum Flagey de Piano Flagey days 2022.

Kinograph, CINEMATEK en Flagey slaan handen in elkaar voor nieuw project 'Cineflagey'

ADD
© BRUZZ
22/08/2022

Vanaf 1 september fusioneren filmarchief CINEMATEK, buurtcinema Kinograph en cultuurhuis Flagey tot een nieuw project: Cineflagey. "De Brusselse cinema heeft nu een nog mooiere toekomst in het vooruitzicht."

Als antwoord op de talrijke uitdagingen binnen de audiovisuele sector doet Flagey een nieuwe naam en een nieuw partnerschap voor het filmaanbod uit de doeken. "Na vele jaren van gezamenlijk programmeren schrijven de historische partners CINEMATEK en Flagey aan een nieuw hoofdstuk, dankzij een krakend verse samenwerking met Kinograph, vanop de gekende, emblematische locatie op het Flageyplein." Dat melden de verschillende organisaties in een gezamenlijk bericht.

"Het merk (en het logo) Cineflagey zal zo de zichtbaarheid en de leesbaarheid van het Flagey-filmaanbod bij de Brusselse bioscoopbezoeker versterken."

Dankzij de samenwerking bestrijkt de wekelijkse programmering van Flagey (woensdag tot zondag) straks het volledige spectrum binnen de filmindustrie: "We blijven klassiekers aanbieden - op film of in gerestaureerde versies - net als de nieuwste fictie- en documentairefilms, en niet te vergeten: de 'nooit eerder vertoonde' films die Flagey nauw aan het hart liggen."

Brussels Short Film Festival

"Flagey is verheugd te melden dat ook andere trouwe partners Brussels Short Film Festival, Anima, Film Fest Gent on Tour en Brussels Nature Days zich vervoegen bij deze nieuwe dynamiek."

"De nadruk ligt op het redactionele en evenementgerichte karakter van het filmaanbod (gasten, evenementen, speciale avonden), zodat filmliefhebbers kunnen genieten van een rijke ervaring, in een gebruikersvriendelijke zaal," benadrukken de organisatoren nog. "Cineflagey ook zal blijven bijdragen aan de reflexie rond en de thematische keuzes bij de programmatie."

Van See U naar Flagey

Buurtcinema Kinograph zag in 2019 het licht in de voormalige Kazernes van Elsene (See U). Eerder dit jaar moesten ze tijdelijk de deuren sluiten voor verbouwingen; nu vinden ze een nieuwe thuis bij Flagey. "Voor ons is de co-programmering in Flagey een unieke kans om zijn filmcuratorschap verder te zetten, met het oog op publiekswerking- en uitbreiding, en dit op een centrale plek in het Brusselse culturele leven," aldus een opgetogen Clara Léonet van Kinograph.

"Deze samenwerking heeft in onze ogen een onmiskenbaar potentieel. Een kwaliteitsbioscoop als deze, die genres en tijdperken creatief afwisselt, is en blijft ontegensprekelijk een vaste waarde in de levendige Flageywijk. De Brusselse cinema heeft nu een nog mooiere toekomst in het vooruitzicht."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni