Langverwacht: Muntpunt opent opnieuw de deuren

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Op maandag 1 juli heropent de Nederlandstalige bibliotheek Muntpunt.

Woensdag om twaalf uur opent Muntpunt opnieuw officieel haar deuren. Tot nu toe kon je bij de Brusselse bibliotheek enkel boeken digitaal uitlenen en ter plaatse afhalen. “We hebben onze bezoekers verdomd hard gemist,” zegt algemeen directeur Roel Leemans.

Na een sluiting van meer dan elf weken omwille van de coronacrisis, opent de Brusselse bibliotheek Muntpunt opnieuw haar deuren. Bezoekers kunnen er vanaf morgen dus weer zelf door de rekken snuisteren en er hun favoriete boeken uitkiezen. De meeste kleinere Brusselse bibliotheken verwelkomden hun lezers eerder deze maand al. Algemeen directeur Roel Leemans zag de afgelopen weken dan ook geregeld lezers voor gesloten deuren staan: “Veel mensen zullen blij zijn dat ze opnieuw binnen mogen.”

Muntpunt pakt deze zomer uit met een coronaproof zomerprogramma: de meeste activiteiten zullen in openlucht plaatsvinden. Voor het derde jaar op rij tovert de bibliotheek het straatje naast haar gebouw om tot gezellige buitenplek voor activiteiten. “Het belangrijkste is dat de Leesstraat een plek wordt die leven in de brouwerij brengt, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten,” vertelt Leemans. Al zal de bibliotheek natuurlijk ook de nodige veiligheidsmaatregelen treffen en zich aanpassen aan het nieuwe normaal.

180717_Leesstraat Muntpunt
© Muntpunt – Foto: Sien Verstraeten
| In 2018 zag de zomerse Leesstraat van Muntpunt er nog zo uit.

De zit-, lees-, werk- of studieplekken van de bibliotheek mag je voorlopig nog niet gebruiken. De kranten en tijdschriften zijn ook niet beschikbaar en de lockers blijven gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?