Magrittemuseum zondag gratis voor tiende verjaardag

© Magritte Museum
| Het Magritte Museum is zondag gratis voor iedereen.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan viert het Magritte Museum zondag feest. Er staan workshops en rondleidingen gepland en bovendien is de toegang de hele dag gratis.

Op het programma staan theatervoorstellingen, teken- en schrijfworkshops en poëtische vertellingen. Behalve in het museum zullen die ook buiten op het Koningsplein doorgaan. Zo zal er op het plein een hallucinante drogist staan die drankjes en likeuren aanbiedt om in surreële sferen te belanden.

Het Magritte Museum opende in juni 2009 en kreeg in die tien jaar tijd al meer dan 3 miljoen bezoekers over de vloer. Het heeft de grootste collectie van werken van René Magritte ter wereld. Die werken lenen ze ook geregeld uit aan tentoonstellingen in het buitenland, wat het museum intussen een belangrijke internationale reputatie heeft gegeven.

“Het Magritte Museum heeft Brussel een plek gegeven in de lijst van niet-te-missen Europese museumsteden", zegt algemeen directeur Michel Draguet. "Iedereen kan de universele taal van Magritte begrijpen. Het museum geeft een inzicht in het werk, de ideeën en het leven van een kunstenaar die ongetwijfeld een grootse invloed heeft gehad op de postmoderne en hedendaagse kunst.”

De meeste bezoekers van het museum zijn buitenlandse toeristen. Zondag richten de activiteiten zich wel op een Brussels publiek, met tekenateliers in het Nederlands en het Frans. Zo kunnen kinderen zich onderdompelen in het sprookje 'Dalí op de koffie bij Magritte' en nadien een surrealistische tekening maken van deze koffieklets.

10 jaar Magritte Museum: zondag 24/11, 11:00>18:00, Magritte Museum

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?