Meer dan 30 Brusselaars openen zondag atelier voor Dag van de Ambachten

1795 Mazette 1795 Mazette
© Saskia Vanderstichele
| Ook bakkerij-bierbrouwer Mazette doet mee met Dag van de Ambachten (archiefbeeld)
© Saskia Vanderstichele
| Ook bakkerij-bierbrouwer Mazette doet mee met Dag van de Ambachten (archiefbeeld)

Meer dan 500 Belgische ambachtslieden zetten zondag gratis de deuren van hun atelier open voor de 17de editie van de Dag van de Ambachten. In heel het land kan het grote publiek die dag kennismaken met de knowhow van gepassioneerde vakmensen en deelnemen aan activiteiten.

Een metaalschrijnwerker in Schaarbeek, een kunstglazenier in Etterbeek of een keramiste in Jette: je kan ze zondag allemaal aan het werk zien tijdens de Dag van de Ambachten. In totaal doen 34 Brusselaars deze editie mee, van juweliers tot chocolatiers, kledingmakers en gitarenbouwers.

Het evenement, bedoeld om de kennis en het talent van de Belgische ambachtslieden onder de aandacht te brengen, wordt al sinds 2006 georganiseerd. Enkel ambachtslieden met een wettelijke erkenning kunnen meedoen. Die erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow. Intussen kregen zo'n 2.000 Belgische ambachtslieden de erkenning, die de consument gemakkelijk herkent dankzij het logo Erkend Ambacht.

Meer dan 500 ambachtslieden zetten zondag de deur open voor onder andere bezoeken, demonstraties, proeverijen en workshops. Meer informatie is te vinden op de website van de Dag van de Ambachten.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?