Muntpunt opent nieuwe creatieve maakplek

Een ruimte in Muntpunt Een ruimte in Muntpunt
© BRUZZ
| De Grid in Muntpunt
© BRUZZ
| De Grid in Muntpunt

Op de vijfde verdieping van Muntpunt heeft Vlaams minister voor Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) donderdag "De Grid" geopend. Die nieuwe maakplek in de bibliotheek in het centrum van Brussel nodigt iedereen uit om zijn of haar creativiteit te tonen in het atelier, het medialab of de co-workingruimte.

De Grid heeft niet één specifieke functie. Het zijn de bezoekers zelf die beslissen waar de tools, hardware, software en freeware die ter beschikking staan hen naartoe brengen. De digitale kloof verkleinen is een van de vooropgestelde doelen, maar tegelijkertijd kan de computertechneut hier ook terecht om zich verder te verdiepen in programma's als InDesign, Lightroom, Brackets of Unity.

Voor de handige harry's is er een atelier. Aan de grote tekentafel komen er nieuwe ideeën naar boven en worden regelmatig workshops gegeven. Wie nood heeft aan een brainstorm, kan het altijd aan de medebezoekers vragen in de co-workingruimte. Het whiteboard staat al klaar voor gebruik. Tussen de ruimtes in zijn allemaal thematische boeken verzameld over fotografie, kunstgeschiedenis, grafisch design of mode.

"Ik verheug me er ook op dat er een studio komt voor mensen die bijvoorbeeld podcasts willen proberen te maken. Daar zit toekomstmuziek in, want de radio is springlevend in ons land," aldus minister Dalle. Wie De Grid graag wil gebruiken, reserveert best een plaatsje via de website van Muntpunt. Het nieuwe maakatelier maakt deel uit van het relanceplan van de Vlaamse overheid en richt zich op het belang van digitalisering.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?