| Atomium.

Publiek vindt zijn weg terug naar het Atomium

Glodie Mungaba
© BRUZZ
02/09/2022

Het Atomium kende de afgelopen maanden een flinke stijging van het aantal bezoekers. Er kwamen zelfs meer mensen dan in de 'recordzomer' van 2019.

Het monument kan uitstekende bezoekersaantallen voorleggen die ook de terugkeer van het toerisme naar Brussel weerspiegelen. In 2022 hebben al 420.000 mensen het Atomium bezocht, waarvan 162.000 alleen al in juli en augustus. Dit cijfer ligt zelfs iets hoger dan het record van de zomer van 2019 (158.000 bezoekers).

Buitenlanders

Ook het buitenlandse publiek vond zijn weg terug naar het icoon van Brussel. Toeristen kwamen voornamelijk uit Frankrijk, Duitsland en ook uit Spanje en Nederland.

Belgen vertegenwoordigen de helft van het aantal bezoekers. In de top van Belgische bezoekers doen de Brusselaars het erg goed met 48%. Verder trekt het Atomium nog steeds vooral families aan en blijft het een aantrekkelijke bestemming voor allerlei generaties.

Ter info, de digitale kunstententoonstelling "Symbol" die momenteel in een van de hoogste bollen loopt, is nog het hele jaar toegankelijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni