Stripfeest van start op nieuwe locatie

© Wiktor Dabkowski / Twitter
| Dit jaar wijzen de gigantische ballonnen in het Gare Maritime de weg (archiefbeeld).

Het Stripfeest vindt dit jaar voor het eerst plaats in de nieuwe Gare Maritime in de Thurn&Taxis-wijk. Het festival ging vrijdag van start en duurt nog het hele weekend. Op een oppervlak van meer dan drieduizend vierkante meter zullen talloze activiteiten en standjes te vinden zijn.

In de Gare Maritime kunnen bezoekers de betoverende wereld van stripfiguur Yakari ontdekken, in de klas zitten bij Dokus de leerling uit de gelijknamige stripreeks of binnentreden in de wereld van de filmserie Star Wars. Verschillende stripwinkels en musea houden signeersessies, er zijn expo’s en thematische rondleidingen.

Gigantische strippersonages in ballonvorm wijzen de bezoekers de weg. Op het einde van de route kunnen bezoekers terecht in de souvenirwinkel van de Brusselse boekhandel Filigranes.

Ook opvallend dit jaar is de MovieDrive, een gigantische openluchtbioscoop waar bezoekers gratis naar twee exclusieve vertoningen kunnen gaan. Het gaat om Snowpiercer van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, bekend van de hitfilm Parasite, en Dokus 3, de filmversie van de bekende strip Dokus, de leerling.

Net als ieder jaar worden ook dit jaar heel wat prijzen uitgedeeld. Zo zijn er de Atomiumprijs voor de beste striptekenaar, de Robbedoesprijzen uitgereikt door het stripblad Spirou, en de Kinderatomiumprijs voor strip met pedagogische waarde. Ook is er de Bronzen Adhemar voor een Vlaams auteur.

Om het Stripfeest in de meest veilige omstandigheden te laten plaatsvinden, werd dit jaar gekozen voor een speciale formule. Reservering is daarom verplicht en bij binnenkomst moeten bezoekers een speciale route volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?