1805 Grand Hospice Beguinhof overzichtsbeeld met tuin

| Begijnhof Grand Hospice gezien vanuit de lucht.

Tijdelijke bezetting van begijnhof Grand Hospice met twee jaar verlengd

© BRUZZ - Belga
04/04/2023

Het OCMW van de Stad Brussel verlengt de tijdelijke bezetting van het begijnhof Grand Hospice met twee jaar, zo liet het dinsdag weten. De organisatie Pali Pali zal nog tot 2025 de plek blijven omtoveren tot een creatieve broedplaats in het hart van de stad.

Grand Hospice, dat onderdak biedt aan een dertigtal verenigingen, heeft in december 2022 zijn eerste activiteitenjaar afgesloten met een bezetting van 140 medewerkers. Sinds de opening heeft de faciliteit meer dan 150.000 bezoekers ontvangen.

Voor de toekomst wil het team zijn sociale impact vertienvoudigen door zijn zichtbaarheid te ontwikkelen. Denk aan nieuwe partnerschappen met externe organisaties zoals Winterpret. Grand Hospice wil ook opnieuw evenementen organiseren die een 'positieve impact' hebben.

Dankzij de tijdelijke bezetting Grand Hospice is er weer volop bedrijvigheid in het vroegere verzorgingstehuis Pacheco. De binnentuinen zijn sinds de zomer van 2021 open. Ondertussen zijn de lege rusthuis­kamers ingepalmd door een bonte verzameling bedrijfjes en verenigingen. Er zitten een patissier en een kapper, maar ook een gaarkeuken en een naaiclub.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni