Zalen moeten nog slechts één stoel vrij laten tussen elke toeschouwer

© Saskia Vanderstichele
| De nieuwe maatregel laat theaters toe tot zestig procent van hun normale publiek uit te nodigen.

Zalen moeten nog slechts één stoel vrij laten tussen elke toeschouwer of bubbel. Dat kondigt minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) aan. De capaciteit van de concert- en theaterzalen wordt daarmee opgetrokken naar 60 procent van de normale bezetting.

De maatregel komt er na positief advies van Celeval, die een gebouwenbeheersysteem met CO2-sensoren als voorwaarde meegeeft. De Crisiscel Cultuur, virologen en minister Jambon noemen de nieuwe maatregel begrijpelijker en "gedragen door iedereen."

"Deze vereenvoudigde maatregel staat toe dat verschillende zalen op meer dan 60 procent capaciteit zullen kunnen werken. Dat is echt een belangrijke opsteker, want de tijd dringt voor de hele sector," bevestigt minister Jambon.

De Crisiscel Cultuur is verheugd over de manier waarop er afgelopen week werd samengewerkt. "Deze maatregel is het gevolg van kortere lijnen tussen de sector, virologen en de minister. Zo vermijden we verwarring en zijn maatregelen ook gedragen. Om deze crisis het hoofd te bieden moeten we het voortaan zo aanpakken," aldus woordvoerder Tom Kestens.

"De juiste ventilatie, crowd management, mondmaskers en hygiënemaatregelen blijven even belangrijk," benadrukt viroloog Marc Van Ranst tot slot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?