SELECT 0223 MUSIC Lous  en  the yakuza

Lous and the Yakuza

Zangeres Lous and the Yakuza vecht tegen multiple sclerose

10/01/2024

Marie-Pierra Kakomo (27), boegbeeld van de populaire Lous And The Yakuza, deelt woensdagavond op Instagram een bericht waarin ze schrijft dat ze lijdt aan multiple sclerose, kortweg MS. De zangeres, tevens model en actrice, uit Brussel blikt in haar post terug op een turbulent 2023, maar ze is ook opgelucht dat ze duidelijkheid kreeg over haar ziekte.

Lous And The Yakuza is het muzikale project van Marie-Pierra Kakoma. Haar eerste nummer ‘Dilemme’, dat uitkwam in 2019, gooide meteen hoge ogen. Ook haar levensverhaal is opmerkelijk. Marie-Peirra Kakoma werd geboren in Congo en vluchtte later naar Brussel omdat ze, omwille van haar muzikale ambities, door haar ouders onterfd werd. Ze bracht verschillende maanden op straat door. Ze liet zich voor het eerst opmerken in 2016 toen ze opdook in een videoclip van Damso.

Na een aantal opmerkelijke singles werd ze gespot door een aantal modehuizen. Vervolgens liep ze modeshows voor Louis Vuiton, Vogue en Chloé. Intussen viel ze ook internationaal op, zo tekende ze een platendeal bij Roc Nation, het label van rapper Jay-Z, en mocht ze live aantreden in de populaire Amerikaanse talkshow van Jimmy Fallon.

In haar bericht op Instagram schrijft ze dat ze na haar albumrelease eind 2022 wakker werd met verlammingsverschijnselen in haar benen. Na een lange zoektocht en drie maanden in een rolstoel kreeg ze uiteindelijk de diagnose: multiple sclerose. Ze schrijft dat ze dankzij het team van het MS-centrum Melsbroek toch een muziektour kon afwerken. Zo stond ze een klein jaar geleden, op 7 februari 2023 om precies te zijn, nog in een uitverkochte AB.

Ze eindigt haar bericht met een hoopvolle boodschap: “Ik hoop dat mensen moed kunnen putten uit mijn verhaal."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Ice , lous and the yakuza , Multiple Sclerose

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni