Belgische Netflix-productie 'Into the Night' krijgt tweede seizoen

'Into the Night', de eerste Belgische serie die door Netflix geproduceerd werd, krijgt een tweede seizoen. Dat heeft Netflix aangekondigd. Het eerste seizoen, geregisseerd door Brusselaars Inti Calfat en Dirk Verheye, kwam in mei op het streamingpatform.

In de zes afleveringen van het eerste seizoen, geregisseerd door de Brusselaars Inti Calfat en Dirk Verheye en geproduceerd door Entre Chien et Loup, rijst de vraag of we "na een kosmische ramp in staat zijn onze menselijkheid te bewaren op een nachtvlucht vanuit Brussel".

'Into the Night', geschreven en gecreëerd door uitvoerend producent Jason George, is geïnspireerd op de roman "The Old Axolotl" van Jacek Dukaj. Het is een resultaat van een internationale ploeg scenaristen, producers, regisseurs en acteurs.

Voor België spelen onder meer Pauline Etienne, Astrid Whettnall en Laurent Capelluto mee, naast Fransen, Italianen, Russen en Turken. De serie werd voornamelijk gedraaid in Bulgarije, maar ook in ons land en in Macedonië. "De reacties op het eerste seizoen hebben ons aangenaam verrast," zegt Jason George. "Daarom kondigen we met veel plezier een tweede aan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?