Brussels Museum Nocturnes sluiten af met bijna 10.000 bezoekers

De Brussels Museum Nocturnes hebben tijdens hun afgelopen corona-editie van 22 april tot 10 juni bijna 10.000 bezoekers over de vloer gekregen. Elke donderdagavond gingen de musea open voor nachtelijke bezoeken met tentoonstellingen, rondleidingen, workshops en een blik achter de schermen. Vandaag/donderdagavond is de laatste nocturne-avond.

"10 000 verkochte tickets, dat is bijna 90 procent van de verkoopbare capaciteit. Dat is een heel goed cijfer en wij zijn dan ook zeer tevreden met dit resultaat vermits we oorspronkelijk in januari op een verkochte 5.000 tickets hadden gehoopt", vertelt projectverantwoordelijke Eva Eneman.

Ondanks de strenge coronamaatregelen die nog in de musea gelden, waren de Brussels Museum Nocturnes een succes. Dit jaar namen er opnieuw 54 musea deel. Zo werd de uitgestelde 20ste jubileumeditie van 2020 toch nog een feest.

De bezoekers hadden opnieuw keuze uit een ruim programma. De rondleidingen waren per bubbel, maar er waren ook verschillende samenwerkingen. Het Museum Kunst en Geschiedenis en het Legermuseum namen de mensen samen mee voor een uniek bezoek aan de monumentale triomfboog die de twee musea verbindt.

Het Planetarium en het Design Museum Brussels gingen terug naar de overblijfselen van de Wereldtentoonstellingen en de geschiedenis van de Heizelsite tijdens een extra muros bezoek.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?