BRUZZ select

Dit weekend: Iraanse jazz, Brusselse films en kindervoorstellingen

b66255ed-menartfair.jpg
© Jules Monnier - Menart Fair.
| Menart Fair vestigt zich dit weekend in Brussel.
© Jules Monnier - Menart Fair.
| Menart Fair vestigt zich dit weekend in Brussel.

Gratis films, Iraanse jazz, kindervoorstellingen: in Brussel valt dit weekend alweer veel te beleven. BRUZZ selecteerde de hoogtepunten.

DANS FESTIVAL

Het D-festival, dat in Elsene en Etterbeek plaatsvindt, wil de ontmoeting tussen choreografen en dansers in Brussel bevorderen. In de komende twee weken plande de elfde editie van het festival zeven projecten waar figuren als Pierre Larauza, Emmanuelle Vincent en Faraja Batumike het beste van zichzelf geven.

D - FESTIVAL
3>9/2
Théâtre Marni
www.theatremarni.com

BEURS

Na zijn lancering in Parijs trekt MENART FAIR dit weekend naar Brussel voor zijn derde editie. MENART FAIR is de internationale moderne en hedendaagse kunstbeurs gewijd aan kunstenaars uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, geselecteerd door toonaangevende galeries. De beurs neemt de bezoekers mee op een reis naar het hart van het lichtgevende en betoverende Oriënt.

MENART FAIR
3 > 5/2
Boghossian Stichting
www.menart-fair.com

FILM FESTIVAL

Ben je een echte filmliefhebber? Dan is het Brussels Independent Film Festival absoluut iets voor jou. Meer dan 60 gratis films, waaronder verhalen, documentaires en animaties, worden vertoond in verschillende bioscopen en ook online. Het festival richt zich op het vieren en verbinden van de Brusselse filmscene. Klik hier voor het exacte programma en om (gratis) kaarten te reserveren. Kijk hier voor meer informatie over het filmfestival.

BRUSSELS INDEPENDENT FILM FESTIVAL
5 > 12/2
Verschillende locaties in Brussel
www.brusselsfilmfestival.org

27cd46c4-filmfestival.jpg
© Brussels Independent Film Festival 2023
| Film: People We Know Are Confused (Lithuania) by Tomas Smulkis.

FESTIVAL

Het festival Moussem Cities focust dit jaar op Teheran en de rol ervan in het artistieke leven in Iran. Kunstenares Golrokh Nafisi gaat haar maatschappelijk geëngageerde werk in Bozar toelichten, dat drie thema's verbindt: het persoonlijke met het dagdagelijkse en met het politieke. Pouya Ehsae combineert dan weer elektronische muziek met diverse invloeden zoals jazz en traditionele Iraanse muziek.

MOUSSEM CITIES
3/2 > 5/3
Verschillende locaties in Brussel
www.teheran.moussem.be

a96bc05c-artiste.jpg
© Bozar
| De nieuwe Iraanse artiest Pouya Ehsae.

KINDEREN

Het Cultureel Centrum van Jette organiseert een aantal activiteiten die volledig gewijd zijn aan de verwondering van kinderen van 0 tot 6 jaar, rond het thema emoties. Er zijn diverse workshops, programma's en voorstellingen, net als concerten en artistieke voorstellingen. De toegangsprijzen zijn vastgesteld op een vrij tarief van 1 tot 20 euro, met een adviesprijs van 3 euro. De activiteiten verlopen in het Frans.

FESTIVAL 0>6
4 > 5/2
Cultureel Centrum van Jette
www.ccjette.be

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?