© Ebru Yildiz | Laurie Anderson is de bijzondere gast van Ars Musica.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
18/11/2022

BRUZZ selecteert voor je dé evenementen van het weekend. Op het menu: een modefestival, een hedendaags muziekfestival, een genderfilmfestival. Tot slot is er een concert ter gelegenheid van de 10e verjaardag van het Brusselse Jeugdhuizen en ook een evenement gewijd aan kinderen.

MODE FESTIVAL

MAD Brussels, het Brussels kennisplatform voor de mode- en designsector, stelt de Brusselse mode & designer Herfst-editie voor. Dit grote Brusselse evenement brengt meer dan 50 grote en kleine Belgische modeontwerpers samen, die hun collecties van voorgaande jaren verkopen, maar tegen lagere prijzen. Kom en maak kennis opkomend Brussels talent.

BRUSSELS FASHION & DESIGNERS SALES 2022
18 > 19/11, vanaf 11.00 - 19.00

MAD – Home of Creators
http://www.mad.brussels

sales5.jpg
De Brussels Fashion & Designers Sales

MUZIEK FESTIVAL

Ars Musica is een festival met focus op hedendaagse muziek. De 32 ste editie ervan vindt plaats op verschillende plekken in Brussel zoals het Planetarium of de Brigittines. Centraal thema is wetenschap, en hoe wetenschap muziek kan beïnvloeden. Dat is bijvoorbeeld de aanpak van Laurie Anderson, een van de merkwaardigstee artiesten op het festival. Haar album 'Big Science' dat 40 jaar bestaat, vormt de basis van een meervoudige filmtentoonstelling in Bozar. Lees hier het interview van Laurie Anderson.

ARS MUSICA - BIG SCIENCE
18/11 > 2/12
Verschillende locaties in Brussel
www.arsmusica.be

hoofdbeeld_2_laurie_anderson_c_ebru_yildiz.jpg
© Ebru Yildiz | Laurie Anderson.

FILM FESTIVAL

Pink Screens Festival of het Brussels Queer Film Festival is terug in Brussel voor zijn 21ste editie. Het behandelt vragen over gender en seksualiteit op diverse manieren, met openheid, humor en nieuwsgierigheid. Lees hier meer over het festival.

PINK SCREENS
18 > 19/11
Verschillende locaties in Brussel
www.pinkscreens.org

pink_screens.jpg
Pink Screens is terug voor zijn 21e editie.

KINDEREN

Op zoek om iets met de kinderen ten doen? Dan zijn ze misschien geïnteresseerd in de avonturen van Tedis de Teddybeer. Tedis heeft veel avonturen beleefd en houdt van reizen. Hij behoorde eerst toe aan Anita Caune, een meisje uit Letland dat teddyberen verzamelt. Daarna kreeg de teddybeer een nieuwe eigenares. Wil je de rest van het verhaal horen? Kom dan luisteren. Het evenement is in Engels.

DE AVONTUREN VAN TEDIS DE TEDDYBEER - OOG VOOR VERBORGEN SCHATTEN
20/11, 13.00 - 18.00
Het Huis van de Europese geschiedenis
www.historia-europa.ep.eu

tedis-gold-2000-1500.jpg
© House of European History. | De avonturen van Tedis de teddybeer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie