Burgemeester Close vraagt niet-gevaccineerden om weg te blijven van Winterpret

© BRUZZ

Burgemeester Philippe Close (PS) heeft maandagavond op de gemeenteraad van de stad Brussel een oproep gedaan aan niet-gevaccineerde personen om niet naar Winterpret en de Brusselse kerstmarkt te komen. Er worden veel bezoekers verwacht en dat kan een risico zijn voor mensen die minder goed beschermd zijn.

Het evenement Winterpret, met zijn kerstmarkt en schaatsbanen, gaat gewoon door. Om toegang te krijgen tot de drank-, eet- en souvenirsstands heb je als bezoeker wel een bandje nodig dat aantoont dat je een geldig Covid Safe Ticket hebt voorgelegd. Enkel zo mag er gegeten, gedronken en gekocht worden aan de vele standjes. Die bevinden zich bovendien allemaal in de openbare ruimte. 

"Het is onmogelijk om de hele openbare ruimte af te sluiten", zei Close eerder al in een interview bij BRUZZ. "Indien u niet gevaccineerd bent, raden we u af om naar Winterpret te komen. Er zal een menigte aanwezig zijn, zeker doordat andere kerstmarkten niet doorgaan. De niet-gevaccineerden nemen dus een groot risico", zegt de Brusselse burgervader maandagavond.

De bandjes kunnen op een tiental plaatsen in de stad afgehaald worden. Een bandje geldt slechts voor één dag. Op de Anspachlaan in de voetgangerszone komt er wel een testcentrum op de gelijkvloerse verdieping van het casino Viage.

Handelaars dragen verantwoordelijkheid

In de voetgangerszone en heel wat straten rondom geldt normaal gezien een alcoholverbod, maar dat geldt niet voor evenementen. Oppositielid David Weytsman (MR) is tevreden dat Winterpret doorgaat, maar stelde zich wel vragen bij de handhaving van de verschillende regels.

"De handelaars moeten zich er ook van bewust zijn dat zij een verantwoordelijkheid hebben. Als zij de bandjes niet grondig controleren, riskeren ze om uitgesloten te worden van Winterpret", waarschuwt burgemeester Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?