Dag van de Ambachten terug van weggeweest na coronapauze

De Dag van de Ambachten is na een coronapauze vorig jaar terug. Vandaag/zondag zetten heel wat Belgische ambachtslieden de deuren van hun atelier open voor de vijftiende editie. In Brussel doen 26 ateliers mee.

Vorig jaar vervelde het eendagsevenement tot een campagnemaand, nu kan het grote publiek opnieuw kennismaken met de knowhow en het talent van de vele Belgische ambachtslieden. Tijdens de editie van 2021 kunnen bezoekers deelnemen aan meer dan 50 verschillende activiteiten. Alleen de meer dan 1.800 ambachtslieden met een wettelijke erkenning kunnen meedoen.

In Brussel zijn bezoekers welkom in een twintigtal ateliers. In Etterbeek kan je bijvoorbeeld glaskunstenaar Saskia Lupini aan het werk zien.

Terug na coronapauze

"Nadat de gezondheidscrisis ons maandenlang in haar greep hield, zijn wij blij dat de Dag van de Ambachten dit jaar weer terug is", zegt de federale overheidsdienst Economie, die de Dag van de Ambachten sinds 2006 organiseert, in een persbericht.

"Deze editie kan het grote publiek zich opnieuw onderdompelen in de wereld van de ambachtslieden via bezoeken, demonstraties, proeverijen en praktijkworkshops." De Dag van de Ambachten wordt georganiseerd met de steun van federaal minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo's David Clarinval (MR).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?