PhotoBrussels Festival: 200 artiesten verspreid over 35 musea

230126-PhotoBrussels_VISUAL.png
© PhotoBrussels
© PhotoBrussels

De zevende editie van het PhotoBrussels Festival verzamelt van 26 januari tot 26 februari 35 fototentoonstellingen voor de liefhebbers van fotografie. De organisatie spreekt over een "platform voor ontmoetingen en uitwisselingen van ideeën".

Een maand lang tonen meer dan 200 artiesten verspreid over meer dan 30 Brusselse musea en galerijen hun werk. Het doel van PhotoBrussels is om de kunstliefhebbers, maar ook de amateurs en professionals samen te brengen.

Het festival wil via conferenties, workshops en rondleidingen fungeren als een "platform voor ontmoetingen en uitwisselingen van ideeën", aldus het persbericht, vandaag uitgestuurd naar aanleiding van de officiële opening.

Sommige expo's zoals Mirror of Self in Hangar bundelen het werk van meerdere kunstenaars. In de groepstentoonstelling Mirror of Self stellen 23 kunstenaars het thema "zelfportret" in vraag en gaan ze de confrontatie aan met zichzelf en hun identiteit.

Het festival biedt een mix van grotere cultuurinstellingen als Wiels, Fondation A Stichting of het Joods Museum van België en kleinere galerijen als Atelier Contraste, Inside-out of Stieglitz 19.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?