1687 Claude Monet- the immersive  experience

Eerder was er ook al Monet the Immersive Experience.

Vanaf maart 3D-animatie van werken van Klimt in Hortagalerij

© Belga
11/02/2021

Na een tentoonstelling met werken van de Franse kunstenaar Claude Monet in 2020, komen dit jaar van 24 maart tot 5 september de werken van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt aan bod in de Brusselse Hortagalerij. "Gustav Klimt, The Immersive Experience", zorgt via 3D-technologie en animaties dat de bezoeker doorheen het universum van de symbolistische kunstenaar beweegt.

Dankzij de immersieve technologieën van organisator Exhibition Hub krijgen kunstliefhebbers een verrassende kijk op de artistieke loopbaan van Klimt. Zo zijn 3D-reconstructies van de gebouwen waaraan Klimt heeft gewerkt, 3D-animaties van kunstwerken of 2D-animaties van tekeningen te zien. De gouden periode van Gustav Klimt vormt het sluitstuk van de expo via virtual reality.

"De schilderijen worden opnieuw op magische wijze tot leven gebracht," zegt artistiek directeur Orphée Cataldo. "Op de Beethovenfries (1902) komen de personages helemaal tot leven met de elegantie die Klimt hen heeft toebedeeld, om vervolgens opnieuw te verstarren zoals ze in het schilderij zijn vereeuwigd; en dat allemaal op de tonen van Beethovens 9e symfonie. Architectuur, schilderkunst en muziek vormen een harmonieus samenspel."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni