De 3 beste dans- en theatervoorstellingen van de week

© Viktor Van Wynendaele

Ook tijdens de herfstvakantie staan de poorten van de schouwburgen voor u open. Michaël Bellon maakte een selectie uit het aanbod van de week.

MONTAIGNE
De Franse filosoof Michel de Montaigne (1533-1592) valt ook vandaag nog behoorlijk in de smaak. Dat komt omdat de humanist het in zijn bespiegelingen niet te ver ging zoeken - veelal bij zichzelf - zich bescheiden en sceptisch opstelde, en een eenvoudige, niet te zwaarwichtige vorm hanteerde: die van het essay. Koen De Sutter nam de Essais tot uitgangspunt van een scherpzinnige monoloog, die hij samen met de KVS vertaalde van het Nederlands naar de taal van Voltaire - toevallig ook die van Montaigne.
Koen De Sutter, 4, 5/10, 20.00, KVS_BOL

© Avener Prado
MINING STORIES
Het Belgische kunstenaarsduo Silke Huysmans en Hannes Dereere halen met een documentaire theaterperformance de onderste steen boven van een tragische geschiedenis in de Braziliaanse mijnbouw. Een modderstroom veegde vorig jaar verschillende dorpen van de kaart in de streek waar Silke Huysmans als kind opgroeide. Door allerlei getuigen en nabestaanden aan het woord te laten (bewoners, wetenschappers, activisten, artsen, vissers, politici) bekijken ze hetzelfde verhaal vanuit alle mogelijke standpunten. Een van de vele voorstellingen op het Bâtardfestival.
Silke Huysmans en Hannes Dereere, 4/11, 20.00 & 22.00, Beursschouwburg
DEEP ARE THE WOODS
Nog tot 5 november loopt in de Hallen van Schaarbeek het festival Visions met voorstellingen en installaties die louter draaien om het visuele. Deep are the woods is een immersieve installatie die je zou kunnen omschrijven als een choreografie waarin het licht de hoofdrol speelt en het publiek dat er doorheen kan lopen de belangrijkste bijrol. Een werk van Éric Arnal Burtschy, artiest in residentie bij de Hallen.
Éric Arnal Burtschy,  31/10 > 5/11, 14.10 > 17.10, Hallen van Schaarbeek

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement