De 3 beste dansvoorstellingen van de week

© Herman Sorgeloos

Deze week: een choreografie waarin de poëzie van Rilke en de muziek van David Bowie elkaar ontmoeten, en dan ook nog euhm… paaldans en stoelendans.

EVOL
EVOL is LOVE achterstevoren en het is ook de titel van een Sonic Youth-album, maar ex-PARTS-choreografe Claire Croizé ontwikkelde haar gelijknamige dansvoorstelling op basis van De elegieën van Duino van de Duitse romantische dichter Rainer Maria Rilke en voegt daar op de scène vier dansers in intrigerende kostuums én behoorlijk wat nummers van David Bowie aan toe. 'Five Years', 'Quicksand', 'Space Oddity', 'The Drowned Girl', 'Rock 'n Roll' suïcide, 'Heroes', 'Live on Mars'. Kan niet slecht zijn.
Claire Croizé/Ecce, 28, 29/10, 20.30, Kaaistudio’s

STOEL
Op de scène alleen maar stoelen. Stoelen in allerlei vormen en maten. En dan ook nog twee dansers: Colin Jolet en Miko Shimura. Wat kunnen die dansers allemaal met die stoelen? Heel veel, zo blijkt in deze eenvoudige, pure dansvoorstelling van choreografe Caroline Cornelis en haar Brusselse Nyash Compagnie. Op het ritme van de vioolmuziek wordt een alledaags gebruiksvoorwerp een rekwisiet waar vanalles mee kan. Op het festival Rencontres de Huy 2015 won deze familievoorstelling de Prix de la ministre de l’Enfance.
Cie Nyash (3+), 30/10, 16.00, CC Wolubilis
BRUSSELS ART & POLE SHOW
Naast de stoelendans is ook paaldans is een eerbare discipline. Ergens tussen kunst, sport en entertainment in. Brussel beschikt zelfs over een school waar je de stiel kan leren. De Brussels Art Pole School treedt nu voor het eerst naar buiten met een Brussels Art & Pole Show die in de stijlvolle foyer van de KVS wordt georganiseerd. Tien elegante artiesten trotseren de zwaartekracht. Zet u schrap voor tricks als de T-Rex, de Vliegende eekhoorn en de Superman.
29/10, 20.00, KVS, www.brusselsartpole.be

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • De auto geeft tegengas: de strijd om de straat
  • Hoe een witte en gekleurde school enkel de voordeur delen
  • Moedige starters in de Dansaertstraat
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Binnengluren in het pornopaleis: 40 jaar Cinema ABC
  • L'art Belgo-Conlogais s'expose
  • Serge Aimé Coulibaly counters the virus with WAKATT
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement