250 mensen kwamen naar 'Dance Again' in La Madeleine.

Eenvoudig Nederlands

250 mensen feesten zonder mondmasker

EC
© Belga - BRUZZ
07/07/2021

Zaterdag dansten 250 mensen in een Brusselse nachtclub. Dat was meer dan een jaar geleden. Het was een Covid-testevenement. Alle gasten moesten eerst een Covid-test doen.

De Stad Brussel organiseerde het testevenement. Dat evenement had de naam ‘Dance Again’. Door de coronacrisis zijn de nachtclubs al 1,5 jaar dicht. Zaterdag mocht nachtclub La Madeleine voor één avond weer open.

De artiesten L’Or du Commun, dj Vega en dj Black Mamba zorgden voor muziek.

Het feest begon om 22.30 uur. Er waren 300 tickets voor het feest. En ook nog 50 tickets voor gasten, organisatoren en artiesten.

Maar 250 mensen kwamen zaterdag naar het feest. Zij moesten allemaal een Covid-test doen. De Covid-testen waren in de namiddag. Het waren snelle antigeen-testen. Iedereen kreeg zijn resultaat per sms.

Zonder afstand

Wie een positieve test had, mocht niet naar het feest komen. Eén artiest testte positief: Swing, een rapper van L’Or du Commun. Hij bleef thuis. De bekende rapper Roméo Elvis heeft hem vervangen.

Schepen Delphine Houba (PS) van de Stad Brussel is blij met het testevenement. "Het doel is om te feesten zoals vroeger”, zegt Houba. “Dansen zonder mondmasker en zonder afstand.”

Het feest duurde tot 3 uur. De nachtclub La Madeleine ventileert de lucht regelmatig.

De videoreportage van dit evenement kan je hier bekijken:

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni