3.000 kinderen op boekenpicknick Muntpunt

© brusselnieuws.be
03/05/2013
Op het Muntplein bliezen vrijdag 3.000 schoolkinderen verzamelen voor een grote voorleessessie. Belevingsbibliotheek Muntpunt organiseerde het evenement in het kader van de expo "I Book You junior".

Kinderen uit de Brusselse Nederlandstalige scholen ontwierpen kunstwerken voor de expo. Als beloning werden zij voorgelezen uit jeugdboeken door onder meer Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) en Brussels staatssecretaris voor Jeugd Bruno De Lille (Groen).

Acteurs Warre Borgmans en Dimitri Leue zorgden voor de voor de komische noot.

Muntpunt nodigde voor het project alle Nederlandstalige Brusselse scholen uit om een jeugdboek voor te lezen in de klas en er samen een nieuwe cover voor te ontwerpen. Vijfenzeventig scholen en tweehonderd klassen gingen daar op in. De covers sieren de ramen van het nieuwe Muntpuntgebouw nog tot 30 juni.

Muntpunt wil met 'I Book You junior' de band aanhalen met het Brusselse scholennetwerk. De Nederlandstalige Brusselse bibliotheken, het Streekgericht Bibliotheekbeleid en andere partners werden betrokken bij het evenement. "Wij hebben samen onze schouders onder dit project gezet en kunnen nu fier verklaren dat onze gezamenlijke missie voor leesbevordering bij de Brusselse jeugd vandaag alvast meer dan geslaagd is", besluit algemeen directeur van Muntpunt Ann Van Driessche.

Boekencovers van kinderhand aan Muntpunt

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni