Brussels Design September palmt een maand lang de hoofdstad in

JC
18/07/2018

De hele maand september staat Brussel in het teken van design. Al voor de dertiende keer vindt de designmaand plaats. KANAL/ Centre Pompidou maakt voor de eerste keer deel uit van het parcours.

Lees ook: Design September

In de nieuwe kunstruimte wordt de tentoonstelling "Between Art and Design. The Belgian Scene" gepresenteerd. Daar wordt het raakvlak tussen gebruiksobject en kunstuiting opgezocht. Een bekend voorbeeld daarvan is de legendarische Mae West-sofa met getuite lippen van Salvador Dalí. In KANAL willen de organisatoren focussen op Belgen die zich op dit kruispunt begeven.

Niets nieuw onder de zon

Verder verandert Brussels Design September weinig aan zijn opzet. Er zijn heel de maand lang meer dan honderd evenementen. Net als op vorige edities zijn die georganiseerd volgens een aantal parcours. Zo is er dit jaar de focus op textieldesign en is er een vintagedesign-parcours.

Ross Lovegrove is de eregast van deze editie. Hij is een van de meest invloedrijke hedendaagse designers. Lovegrove ontwierp onder andere projecten voor Apple en Airbus en exposeerde in het Parijse Centre Pompidou en het Guggenheim in New York.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, Expo, Cultuurnieuws, Brussels Design September, Design

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie