De grootste Museum Night Fever ooit

Dertig musea doen zaterdag mee aan alweer een nieuwe Museum Night Fever. Daarmee is het de grootste museumnacht ooit. Onder andere het Magrittemuseum doet voor het eerst mee. Naar jaarlijkse traditie staat er weer een bont allegaartje aan randanimatie op het programma.

Van cheerleaders in het Museum voor Natuurwetenschappen tot laserzwaardvechten in het planetarium, Museum Night Fever doet z'n naam als knotsgekke museumnacht opnieuw alle eer aan. Het hyperdiverse programma is - naar goede gewoonte - moeilijk samen te vatten, maar daar draait het dan ook niet om. Op Museum Night Fever dompel je je onder in de unieke kaleidoscopische beleving.

En die beleving is dit jaar opnieuw wat rijker geworden. Het Magrittemuseum op het Koningsplein is dit jaar de grootste nieuwkomer. Daar staan onder meer naar voorstellingen van Compagnie du Réverbère en de danser Quentin Chaveriat. Dankzij een installatie van Martina Yalcin duik je dan weer virtueel in de werken van de surrealistische meester.

'We gaan nog niet naar huis'

De musea zelf, die zijn sowieso al open tot na middernacht. Mag het daarna nog wat langer duren? Dan organiseert C12 de officiële afterparty. Zij wisten de Amerikaanse techno-dj DVS1 te strikken en in de tweede zaal draait Amsterdammer Antal de hele nacht lang. Heeft het dan nog steeds niet lang genoeg geduurd, kan je op zondagmiddag in Kanal nog aanschuiven voor hun zondagsbrunch.

MUSEUM NIGHT FEVER 23/2, 19.00 > 01.00, Verschillende locaties
DVS1 / ANTAL 23/2, 23.00 > 08.00, C12

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?