Drie gemeentes bundelen krachten om Brusselaars aan werk te helpen

Schepen van Vorst, Charles Spapens (PS), van Sint-Gillis, Thierry Van Campenhout (PS) en van Ukkel, François Lambert Limbosh (Ecolo).

Of je nu net bent afgestudeerd, kunstenaar bent met vragen over je statuut, of tijdelijk zonder job zit: een drie weken durend 'arbeidsfestival' in Sint-Gillis, Vorst en Ukkel geeft antwoord op alle vragen rond tewerkstelling.

Met het drie weken durende festival 'Werktraject' bundelen de drie gemeentes hun krachten. Tijdens een reeks ontmoetingen met rekruteerders, informatiesessies en lezingen hopen ze zo veel mogelijk inwoners te ondersteunen.

"Er ontbreekt één stap tussen opleiding en werk", zegt schepen van Sint-Gillis Thierry Van Campenhout (PS), één van de initiatiefnemers. "Met Werktraject willen een geïntegreerd parcours aanbieden voor mensen van alle leeftijden en met alle voorkeuren."

Het startsein wordt gegeven in Sint-Gillis, waar geïnteresseerden in het culturele centrum Jacques Frank terechtkunnen voor al hun vragen rond artistieke beroepen. Daarna volgt de gemeente Ukkel, waar op 4 mei een jobbeurs plaatsvindt voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar, en op 9 mei een Job Day voor mensen van alle leeftijden, waar achthonderd in te vullen vacatures worden voorgesteld.

In Vorst, ten slotte, kunnen bezoekers terecht voor projecten in de sociale economie en de metaalverwerkingsindustrie en kunnen ondernemers terecht voor informatie over hoe ze zelf hun job kunnen creëren.

Het is de zesde keer dat de gemeentes hun krachten bundelen voor het Werktraject, dat volledig tweetalig is. Vorig jaar trok de Job Day in Ukkel tussen de 300 en 500 mensen, en kwamen er in totaal meer dan 1.500 bezoekers. Dit jaar hoopt schepen Van Campenhout dat nog meer mensen de weg naar het festival zullen vinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?