Follie follies met dresscode retro avondkleding

Gerd Hendrickx
© Agenda Magazine
27/05/2012
Radio Modern, de organisator van de swingende retro dansavonden, lanceerde zopas een nieuw initiatief: in juni houden ze om de twee weken een burleske avond in Le Berger, het befaamde, voormalige rendez-voushotel in art decostijl dat recentelijk volledig gerenoveerd werd. Met Follie Folies, zoals het evenement gedoopt werd, wil Radio Modern de hoogdagen van de chique burleske clubs laten herleven.

Daarvoor doen ze een beroep op de professionele diensten van een piekfijn uitgedoste crooner, een burleske starlet vol deugenieterijen en DJ Nasty Bartender die de beste vintage surf, swing en chachacha-plaatjes meebrengt.

Ben Mouling van Radio Modern: "We willen op deze unieke locatie een publiek opbouwen in aanloop naar de grote burleske shows die in de toekomst plannen in La Tentation. Daar zullen een vijftiental artiesten optreden, in Le Berger zijn het er twee. Maar die kleinschaligheid heeft ook een troef: als publiek kan je niet dichterbij de artiesten zitten als hier. We brengen met Follie Follies niet echt een voorstelling, het is eerder een geanimeerde restaurantavond waar het vooral draait om de sfeer van de oude nightclubs met vintage exotica en jazzmuziek en een crooner-gastheer". "We vatten het ook op als een amoureuze avond: wij bieden het voorspel en de bezoekers kunnen, als ze dat willen, nadien blijven overnachten in het hotel (lacht)".

Zoals bij de gewone Radio Modern-dansavonden wordt als dresscode retro avondkleding gesuggereerd. "Dat vragen we niet om elitair te doen, maar wie opgekleed komt, past gewoon veel beter in het gehele concept." Bij dat concept past ook een speciaal Follie Follies-menu inclusief bubbels (€39/persoon), al is dit niet verplicht. Bezoekers kunnen ook gewoon een glas drinken in het café-restaurant en genieten van de gratis act. Wie wil eten, reserveert best vooraf.

1, 15 & 29/6, 19.30, gratis/€39 diner
LE BERGER, 24 Herderstraat 24, Elsene, 02-510.83.40, jma@lebergerhotel.be (rsv.), www.lebergerhotel.be, www.radiomodern.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni