Op bezoek bij Anatomie & Embryologie

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
22/10/2010
Nu zondag gaat de Cultuurdienst naar het Mu­seum voor Anatomie en Embryologie in het Erasmusziekenhuis (ULB). Een buitenkansje.

Het museum op de afdeling Anatomie en Embryologie van het ULB-ziekenhuis is onbekend voor het grote publiek - en zo is het ook bedoeld: het museum blijft bewust low profile. "De hoofdopdracht is dan ook geneeskundig, niet cultureel. De omvangrijke collectie aan organen, beenderen en andere menselijke onderdelen is in de eerste plaats bestemd voor wetenschappers en studenten, vaklui of vaklui in spe."Ook u en ik zijn welkom, maar alleen in groep en op afspraak. Een uitgelezen kans is het bezoek deze zondag, 24 oktober, van de Anderlechtse Cultuurdienst. Die wil ook de minder bekende plekjes van de gemeente verkennen.

De rondleidingen in het museum worden verzorgd door de universitaire docenten zelf. Dokter Serge Van Sint Jan is er een van: "De rondleidingen gebeuren heel vraaggestuurd. Bij het begin van de rondleiding vragen we de deelnemers wat ze precies willen zien, want de collectie is zo ruim dat je onmogelijk alles kunt bekijken."


wanneer: 24/10/2010 - verzamelen om 14 uur
waar: ULB-gebouw G, Lenniksebaan 808).
info: maximaal dertig deelnemers, reserveer uw plaatsje op 02-558.08.99 of cultuur@anderlecht.irisnet.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni