Party tip: Bachatando Festival

Wie van romantische en zwoele muziekgenres houdt, kent bachata ongetwijfeld. De muziekstijl komt overgewaaid uit onze favoriete ontspanningsoorden in Zuid-Amerika en mengt zich de laatste jaren met populaire genres als reggaeton, r&b, merengue en ook gewoon popmuziek. En zoals dat gaat bij muziekgenres hoort daar ook een eigen cultuur bij met typische kledij en vooral ook eigen dansstijlen.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat je niet helemaal naar Latijns-Amerika moet om dit alles te ontdekken, maar dat je ook gewoon gezellig in Brussel kunt blijven. Als we het programma van het Bachatando Festival bekijken hebben we zelfs de indruk dat heel Latijns-Amerika naar onze hoofdstad komt afgezakt. Des te meer omdat het festival allang niet meer puur bachata is, maar ook liefhebbers van salsa, zouk en reggaeton er hun ding vinden. Drie dagen lang kun je meedoen aan verschillende workshops, kun je optredens zien en wordt uiteraard elke avond met een stevig feestje afgesloten. Verschillende bekende instructeurs en performers laten je hun geheimen zien en dj's en mc's maken er een bonte party van.

Omdat wij als ervaringsdeskundigen van het nachtleven zowat alle dansstijlen vlotjes onder de knie hebben, concentreren we ons in dit stuk vooral op het feest. Onder andere dj Julian Mr M zorgt er voor het zweet op je voorhoofd. Hij is een van de vaste dj's op de Latino Sound-feesten in het hartje van Londen en bouwde daar een stevige reputatie op. Ondertussen reist hij heel de wereld rond met zijn zuiderse ritmes. In Brussel is dj Cisko natuurlijk geen onbekende. Hij draait op de beste salsa- en latinevenementen in België, maar regelmatig vind je hem ook terug in het buitenland. Met zijn Noche Latina-show op Fm Brussel brengt hij de beste salsamuziek en -nieuwtjes elke zondagavond tot in je huiskamer. De zomer begint dit weekend in Brussel!

wanneer: 4>6/03/2011
tickets: € 7/12/15
waar: La Tentation, Lakensestraat 28, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Vrouwen op straat tegen seksuele agressie
  • Union: 'We hebben de top bereikt, maar het allermoeilijkste is om daar te blijven'
  • Analyse: Hoe zou het nog zijn met Neo?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Sunny Bergman brengt 'Oproerkraaiers' naar Beurscafé
  • Laura Wandel après Cannes, Bruxelles lui déroule le tapis rouge
  • Mohamed Toukabri dances with his mother
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement