100.000 vuurpijlen zorgen voor uniek schouwspel op 21 juli

© Facebook Belgische Monarchie
| Vuurwerkmeesters Van Cleemput schoten 100.000 vuurpijlen de lucht in om de nationale feestdag extra luister te geven.

Vuurwerkmeesters hebben zondagavond zo'n 100.000 vuurwerkpijlen afgestoken voor de ogen van het koningspaar, hun drie oudste kinderen Elisabeth, Gabriel en Emmanuel, en de verschillende duizenden mensen die zich op het Paleizenplein hadden verzameld. Het vuurwerkspektakel betekende meteen de afsluiter van de nationale feestdag.

Het spektakel opende dit jaar met "The Great Gig in the Sky" van Pink Floyd en ging verder op de tonen van onder meer "La Mer" van Charles Trenet, Puccini en Frank Sinatra, om te eindigen met de muziek van "The Dark Knight Rises", van de hand van componist Hans Zimmer.

Net zoals vorig jaar waren de vuurwerkmeesters zich voor het spektakel gaan bevoorraden in Spanje, waar ze onder meer een hele resem vuurpijlen in pastelkleuren hadden ingeslagen. "Het gaat onder meer om vuurpijlen in fuchsia en violet, kleuren die je niet vaak ziet bij een vuurwerk", zegt Benoit Halein van vuurwerkmeesters Van Cleemput.

"We hebben er een aantal die neerkomen in een zogenaamde "paardenstaart", en andere die een lichtspoor trekken alvorens te ontploffen. Het is elk jaar een grote eer om dit vuurwerk te mogen verzorgen en we doen dan ook onze uiterste best om het publiek niet teleur te stellen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?