45 kunstgalerijen openen deuren voor Brussels Gallery Weekend

dieteren.png
De D'Ieterenvestiging in Elsene wordt het meeting point van het Brussels Gallery Weekend.
De D'Ieterenvestiging in Elsene wordt het meeting point van het Brussels Gallery Weekend.

Van 7 tot en met 10 september vindt in Brussel het Brussels Gallery Weekend plaats. Het weekend is het op één na oudste in zijn soort, na het Gallery Weekend van Berlijn.

Sinds 2008 is het Brussels Gallery Weekend een evenement dat jaarlijks plaatsvindt. "Voor haar zestiende editie heeft het BGW een bijzonder programma in petto, vanop een unieke locatie: de maatschappelijke zetel van D'Ieteren, in hartje hoofdstad", zegt de organisatie van het Brussels Gallery Weekend.

Sinds zijn ontstaan heeft het Brusselse Gallery Weekend "als missie om de rijke en gevarieerde hedendaagse kunstscene te belichten in Brussel, waar talrijke deelnemende galerijen hun stempel drukken op het artistieke landschap", meent de organisatie.

De organisatie maakt zich sterk dat deze editie heel wat in petto heeft. "Albert Baronian gallery viert met trots hun vijftigste verjaardag, de Brusselse vestiging van Michel Rein blaast tien kaarsjes uit, en Galerie Nathalie Obadia vierde eerder dit jaar al het vijftiende jaar in Brussel."

Behalve bovengenoemde kunstgalerijen nemen 43 andere galerijen deel aan het weekend. Voor het zesde jaar op rij brengt de tentoonstelling 'Generation Brussels' daarnaast ook een selectie van kunstenaars die leven en werken in Brussel. De editie van 2023 draagt de titel 'Cet obscur objet du désir' en is van de hand van kunstcriticus en tentoonstellingscommissaris Sam Steverlynck. Daarnaast stelt het BGW twee nieuwe samenwerkingsverbanden voor, met Ateliers Indigo en Globe Aroma.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?