Back On Stage: gratis muziekevenement gaat 3 augustus van start

© Frederick Swinnen
| Een feestende volkstoeloop op het Heilig Kruisplein in Elsene op 8 mei 2021, de eerste dag dat de caféterrassen terug open mogen na de eerdere coronamaatregelen.

Van dinsdag 3 tot en met zondag 22 augustus vindt ‘Back On Stage’ plaats, op de esplanade van de Administratieve wijk, achter de Congreskolom. De stad Brussel wil met dit initiatief een teken van steun geven aan de cultuur- en muzieksector.

Om Belgische en Brusselse artiesten een podium te bieden, strijkt ‘Back On Stage’ van dinsdag 3 tot zondag 22 augustus (behalve op maandagen) neer op de esplanade van de Administratieve wijk, achter de Congreskolom. "Deze zomer willen wij de podiumberoepen opnieuw steunen door hen de kans te bieden deel te nemen aan een evenement zoals ‘Back On Stage’", vertelt Delphine Houba, Schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel.

Er treden 40 artiesten op, zoals Sharko, Sacha Toorop, Alex Lucas, Leo Fifty Five, Morgan, en vele anderen. Een dj zorgt voor de sfeer tussen de concerten door.

Van dinsdag tot en met zaterdag (van 17 tot 22 uur) en op zondag (van 14 tot 19 uur) kan u gratis genieten van een gevarieerd en kwaliteitsvol programma, dat de rijkdom en culturele diversiteit van onze hoofdstad weerspiegelt.

De vrijdagen zijn gewijd aan het project ‘Club Open Air’ dat op 6 augustus van start gaat. Op dit eerste evenement zijn, naast het publiek, alle vertegenwoordigers van de uitgaanssector uitgenodigd.

Op zondagen is de affiche afgestemd op de jongeren, met onder meer Raconte-moi tes émotions en Bandits.

De stad Brussel wijst erop dat vanaf 13 augustus het Covid Safety Ticket van kracht wordt. Het programma van het evenement vindt u hier.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?