Belgian Pride rekent dit jaar op 100.000 deelnemers

© Karen Vandenberghe-BRUZZ
| De Belgian Pride van 2019. In 2020 en 2021 ging een corona-editie door.

Op 21 mei keert de Belgian Pride terug naar Brussel. De voorbije twee jaar was de parade afgelast omwille van corona. De organisatoren hopen opnieuw tot 100.000 mensen te ontvangen.

Het thema van dit jaar wordt 'Open'. "Een oproep tot meer inclusie, respect en gelijke rechten voor LGBTI+'ers," laat de organisatie weten. Ze vragen alle deelnemers om dit jaar "meer dan ooit" regenboogvlaggen te laten wapperen in de straten van Brussel. En na twee jaar stilstand, is er ook weer feest voorzien.

De Pride-parade start vanaf 13 uur aan de Kunstberg. Van daaruit trekt de stoet door de straten van Brussel-Stad. Aan de Kunstberg zijn verschillende optredens van LGBTI+-artiesten voorzien. En in totaal verwacht de organisatie een honderdtal verenigingen, kunstenaars en partners in de Pride Village.

Kick-Off

De echte Belgian Pride Parade vindt dan wel plaats op 21 mei, in de twee weken ervoor zijn er al verschillende activiteiten voorzien. Op 5 mei vindt een kleinere kick-off optocht plaats die onder meer langs Manneken Pis trekt. Het beeldje krijgt voor de gelegenheid een Pride-kostuum. Tussen 5 en 21 mei zullen ook verschillende gebouwen in het hele Brusselse gewest verlicht worden in regenboogkleuren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?