Brusselse brandweer haalt 30 medailles op World Police and Fire Games

brusselse brandweer police and fire games rotterdam 2022-07-31_at_18.02.02.jpeg
© Brusselse brandweer
| Vier deelnemers van de Brusselse brandweer in Rotterdam.
© Brusselse brandweer
| Vier deelnemers van de Brusselse brandweer in Rotterdam.

De Brusselse brandweer heeft maar liefst 30 medailles binnengehaald op de World Police and Fire Games, dit jaar in Rotterdam. De Brusselse brandweer eindigde daarmee op de eerste plaats van de Belgische teams die hebben deelgenomen. "Wij zijn één grote familie," klinkt het.

"De Brusselse brandweer sleepte 11 gouden, 8 zilveren en 11 bronzen medailles binnen op de grootste internationale spelen voor politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Daarmee waren ze het beste Belgische team. “We vertegenwoordigen Brussel, maar in feite ook heel België”, aldus Derieuw.

Het Brusselse brandweerteam trok met een veertigtal naar de spelen en blonk uit in onder meer wielrennen, de trappenloop in tenue, Jiujitsu en boogschieten. Ook gepensioneerde brandweerlieden konden meedoen.

De eerste plaats werd bemachtigd door de nationale politie van Thailand, die deze middag al 74 medailles bijeen reeg - een update met de laatste resultaten moet nog volgen. De Braziliaanse en Maleisische (nationale) politie vervolledigen de top drie.

Naast de Brusselse brandweer, deden ook de Brusselse politiezones Zuid, West en Noord mee. “We verbleven in hetzelfde hotel, en hebben eigenlijk samen geboekt. De sfeer zit heel goed, de mannen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe mensen te leren kennen en te netwerken,” zegt Derieuw. “We zijn eigenlijk een grote familie, er heerst een gezonde competitieve sfeer.”

Internationaal

De World Police and Fire Games zijn de internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen. Het kloppend hart van de spelen was dit jaar Rotterdam, maar er werden competities gehouden op meer dan 40 locaties verspreid over heel Nederland.

De spelen waren voor de Brusselse brandweer dan ook een gelegenheid om het materiaal van de brandweer van Rotterdam te bekijken, legt Derieuw verder uit. “Zij hebben namelijk specifiek materiaal voor de haven dat wij niet hebben.”

De ruim 10.000 deelnemers aan de spelen kwamen vanuit alle hoeken van de wereld. Tussen 22 en 31 juli waren ze actief in 63 disciplines, waaronder crossfit, atletiek, triatlon, waterpolo, kitesurfen en de ‘ultimate firefighter’.

Om 18 uur deze zondag is de sluitingsceremonie begonnen, waarbij de vlag wordt overgedragen aan Winnipeg, de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba, die de spelen volgend jaar mag organiseren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?