Brusselse kunstbeurs BRAFA viert honderdste verjaardag van surrealisme

© Belga
14/09/2023

De 69e editie van de Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA zal in Paleizen 3 en 4 van Brussels Expo plaatsvinden van zondag 28 januari tot zondag 4 februari 2024. De beurs zal in het teken staan van de honderdste verjaardag van het surrealisme, zo heeft de organisatie donderdag gemeld in een persbericht.

"In 2024 vieren we de 100e verjaardag van de geboorte van het surrealisme", zegt BRAFA-voorzitter Harold t'Kint de Roodenbeke. "In 1924 publiceerde André Breton zijn eerste manifest."

"De internationale media en buitenlandse waarnemers omschrijven België vaak als surrealistisch, een term die perfect lijkt te passen bij onze vaak onconventionele manier van doen. In deze context wilde de Stichting Paul Delvaux hulde brengen aan de grote Belgische schilder om de 30e verjaardag van zijn overlijden in de verf te zetten."

132 galerieën

De beurs verwelkomt 132 galerieën uit veertien landen, die "een waaier van specialiteiten aanbieden gaande van de oudheid tot hedendaagse kunst". De nieuwe inzendingen worden zorgvuldig geëvalueerd en voor de opening van de beurs worden twee dagen gewijd aan expertises.

Meer dan 80 internationale experts, gespecialiseerd in verschillende periodes en vakgebieden, voeren nauwgezette controles uit op de authenticiteit, de kwaliteit en de staat van conservering van de werken, "zodat verzamelaars met het volste vertrouwen kunnen overgaan tot aankopen".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni