Brusselse Museum Night Fever pakt deze zaterdag uit met grootste editie ooit

© Belga
28/09/2022

Met liefst 34 Brusselse musea die deelnemen wordt de 15de editie van Museum Night Fever de grootste tot nog toe. Op zaterdag 22 oktober blijven de cultuurinstellingen uitzonderlijk open tot 1 uur 's nachts. Kunstenaars uit de LGBTQIA+-gemeenschap worden dit jaar extra in de kijker gezet.

Bij de vorige editie in 2021 namen 29 musea deel aan de Museum Night Fever, maar dit jaar wordt dat aantal uitgebreid naar 34. Nieuwkomers zijn Fondation Thalie, ISELP en La Loge, terwijl het Museum voor Kunst en Geschiedenis, het Parlamentarium, Train World, het Design Museum Brussel en KANAL - Centre Pompidou terugkeren na enkele jaren van afwezigheid. Daarnaast zijn er de vele vaste waarden waaronder bijvoorbeeld WIELS, Autoworld, Cinematek, Argos, BELvue Museum of het Museum voor Natuurwetenschappen.

LGBTQIA+

Binnen de programmatie gaat er deze editie speciale aandacht naar inclusie. Na een projectoproep worden kunstenaars uit de LGBTQIA+-gemeenschap extra in de spotlights gezet om zo hun ondervertegenwoordiging binnen de museummuren tegen te gaan. Daarnaast krijgen een honderdtal jonge kunstenaars voor één avond carte blanche om hun werk heruit te vinden en voor sfeer te zorgen. Naast de gebruikelijke tentoonstelling zijn er immersieve installaties, concerten, participatieve workshops, dansvoorstellingen, circusacts, modeshows en poëzie.

De 34 musea zijn op 22 oktober uitzonderlijk open van 19 tot 1 uur. De MIVB zorgt voor pendelbussen om de cultuurliefhebbers te vervoeren van het ene naar het andere museum. Vanaf 23 uur is er een afterparty in discotheek C12.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni