| Voorproefje van de nocturne in Schaarbeek

Brusselse museumnocturnes starten met feestelijke avond in Schaarbeek

© Belga
20/04/2022

Elke donderdagavond van 21 april tot en met 9 juni vinden er in de Brusselse musea nieuwe nocturnes plaats. De openingsavond van de 21ste editie van de Nocturnes is donderdag in Schaarbeek, waar vier musea feestelijk de deuren openen voor het publiek.

De Nocturnes staan garant voor cultuurbeleving op een toegankelijke manier, met net dat tikkeltje extra. Elke donderdagavond van 17 tot 22 uur blijven vijf tot tien musea in dezelfde wijk langer open. Naast de tijdelijke en permanente tentoonstellingen zijn er verschillende activiteiten, zoals begeleide rondleidingen, bezoeken achter de schermen of artistieke workshops en wandelingen. De toegangsprijs blijft laag met 5 euro voor een normaal ticket en 2,5 euro voor iedereen jonger dan 26 jaar.

De openingsavond speelt zich af in Schaarbeek, waar het Maison des Arts, het Museum voor Spontane Kunst, het Schaarbeekse Biermuseum en het Autriquehuis onder meer uitpakken met een tuinconcert, een demonstratie van een 19de-eeuws weefgetouw, een meeslepende muziekinstallatie en een uitgebreid aanbod aan Schaarbeekse bieren.

In totaal nemen 63 musea deel, waarvan drie voor de allereerste keer: het bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement, het Huis van de Agenten Parachutisten en het FeliXart Museum. De musea creëren heel wat hoogtepunten zoals een blik in de vliegtuigrestauratie ateliers van het Legermuseum, vertelsessies in de tuinen van het Erasmushuis, een massage in La Fonderie of een bezoek aan de schuilkelders onder het Vlaams parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni