BXLBeerFest brengt kruim van artisanaal bier naar Thurn & Taxis

© BXLBeerFest via Facebook.
| Heel wat bieren passeren dit weekend de revue op de site van Thurn & Taxis.

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen tijdens de derde editie van het BXLBeerFest. Fans zullen er het hele weekend lang kunnen genieten van zo’n 350 bieren van 57 artisanale brouwerijen.

Het festival wil eerlijk, artisanaal bier opwaarderen. Enerzijds omdat de grote industriële bedrijven de aandacht niet nodig hebben. Anderzijds zijn het de artisanale brouwerijen die vernieuwende concepten uitwerken en een frisse wind door de biermarkt doen waaien.

De Brusselse organisatoren brengen daarom 57 artisanale brouwereijn samen op de historische site van Thurn & Taxis. Daarvan zijn er 29 afkomstig uit België en de rest uit onder meer Frankrijk, Oostenrijk, Letland, Canada of de States.

Ook artisanaal voedsel

Zes ervan vinden hun roots in Brussel. Zo kan je dit weekend geuze proeven van Brasserie Cantillon. Ook Brasserie de la Senne, En Stoemelings, L’Ermitage, No Science en het bekende Brussels Beer Project zullen er hun biercollectie voorstellen.

Wie voor het bierproeven overigens eerst een goeie fond wil leggen, kan daarvoor ook terecht op het bierfestival. Op het ruime buitenterras zullen verschillende foodtrucks de hongerigen met lekkere hapjes verwennen. Ook enkele artisanale zaken uit Brussel krijgen een plekje in de T&T-hallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?