De zeven gruwelijkste tips voor Halloween

Verschillende tips om Halloween feestelijk te vieren.

Het meest gruwelijke feest van het jaar komt er weer aan. Heb je nog geen idee waar je de duistere dag en nacht wil doorbrengen? Laat je inspireren door onze tips.

Voor kids

  • Halloween in het Museum voor Fantastische Kunst

Net zoals elk jaar trekken duizenden monsters en geesten naar het Museum voor Fantastische Kunst in Sint-Gillis. Het museum bezit zelf een speciale collectie van vreemde personen en voorwerpen die daar tentoongesteld worden. Eveneens kan je er met de hele familie op zoek gaan naar verloren schedels. Museum voor Fantastische Kunst, 26/10- 3/11.

  • Dag van de Doden in de Marollen

Het cultureel centrum Bruegel viert de doden op zijn Mexicaans met een feestelijke stoet in de Marollen. In de wijk worden dan verschillende activiteiten georganiseerd, met onder meer een tentoonstelling en make-up. Dia de Muertos, 2/11-14 uur . Dia de Muertos, 2/11, 14 uur.

  • Op avonturentocht in de Betovering

Betovering is een klimpark in Neder-Over-Heembeek en ook zij zetten hun beste beentje voor voor Halloween. Er zijn heksen, tovenaars en heksen te bespeuren in het park. Op voorhand boeken en aangepaste kledij meenemen is een must om te kunnen deelnemen. Betovering, 26/10- 3/11.

  • Griezelen in het klein in Mini-Europa

Het minitiatuurpark voorziet pompoenen, skeletten en zombies die het park weer tot leven zal brengen. Zo wordt er een ontdekkingstocht langs de oorsprong van legenden georganiseerd. Mini-Europe, 31/10- 3/11.

Movie

  • Halloween Night in Kinepolis

Op het programma dit jaar voor Halloween Night in de Kinepolis is Doctor Sleep. Dat is het vervolg op de legendarische thriller The Shining uit de jaren ’70. De moeite waard dus. Kinepolis Brussel, 31/10.

Party

  • Drinken uit een open schedel in Le Cercueil

In dit café word je getrakteerd op een lijkkist als tafel en kan je uit een open schedel drinken. Le Cercueil, Haringstraat 10/12.

  • Uitgaan met Halloween

Wie al eens graag een griezelig kostuum aantrekt, kan deze week naar een van de Halloweenfeestjes in nachtclubs Mirano of Bloody Louis trekken. De clubs worden dan eventjes in een ander jasje gestoken voor Halloween. Bloody Louis & Mirano, 31/10, 23.00 > 6.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?