Drie dagen wetenschap en experimenten in Brussels Expo

Brussels Expo op de Heizel Brussels Expo op de Heizel
© PhotoNews
| Brussels Expo op de Heizel.
© PhotoNews
| Brussels Expo op de Heizel.

In Paleis 11 van Brussels Expo vindt van vrijdag 15 tot en met zondag 17 oktober drie dagen lang het I Love Science Festival plaats. Een gratis evenement voor iedereen die wil ontdekken wat er allemaal mogelijk is met wetenschap en technologie. Het is het eerste evenement dat het Brussels Gewest en visit.brussels organiseren met verplicht gebruik van het Covid Safe Ticket.

Het I Love Science Festival richt zich in de eerste plaats op jongeren, maar is eigenlijk toegankelijk voor iedereen van 7 tot 77 jaar die van verrassende experimenten houdt. Het doel is om al spelend te leren en zelf aan de slag te gaan met wat de wetenschap vandaag in petto heeft.

Het programma is zeer uiteenlopend. De bezoeker kan tijdens I Love Science zijn eigen duurzame zeep maken of zelf een FM-radiootje maken. Wie graag een witte labojas aantrekt kan terecht in het XperiLAB.be, een vrachtwagen die bestaat uit negen kleine laboratoria met experimenten in biologie, chemie of fysica. Wie gefascineerd is door tornado's komt ook aan zijn trekken en wie graag zijn talent als piloot van een drone wil testen, is ook op de juiste plaats.

Het wetenschaps- en technologiefestival is gratis en zonder beperkende maatregelen. De enige voorwaarde is dat elke bezoeker van 12 jaar en ouder in het bezit is van een Covid Safe Ticket. Er is tijdens het festival een centrum voor sneltesten. Die zijn gratis voor mensen jonger dan 18 jaar en kosten 15 euro voor volwassenen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?