Een week lang Halloween in Brussel

(achiefbeeld)

Tijdens de herfstvakantie kan je op verschillende plekken in Brussel terecht om het meest gruwelijke feest van het jaar te vieren. BRUZZ geeft alvast twee tips mee om een week lang te kunnen sidderen en beven voor Halloween.

Halloween Festival in het Museum voor Fantastische Kunst

Net zoals elk jaar trekken duizenden monsters en geesten naar het Museum voor Fantastische Kunst in Sint-Gillis. Het museum nodigt lefgozers uit om hun collectie van curiosa te ontdekken, en daagt kinderen uit om griezelige raadsels op te lossen in de hoop een heksendiploma te halen.

Meer info vind je hier.

Halloween in Mini-Europa

Mini-Europa pakt voor het eerst uit met Halloween@Mini-Europe. Tien dagen lang baadt het miniatuurpark in een spookachtige sfeer door de vele mini-pompoenen, skeletten, griezelige figuren en spinnenwebben. Je komt er deze week alles te weten over de oorsprong van Frankenstein, Dracula en de straffen die vrouwen kregen wanneer ze tijdens de middeleeuwen beschuldigd werden van hekserij.

Meer info vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?